ΑΝΑΖΗΤΗΣΗGTranslate

Greek English

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ"

Όταν η Τέχνη συναντάει τη Ζωή ανάβουν τα φώτα και φωτίζουν δυνατά οι προβολείς που διώχνουν μακριά τις απειλητικές σκιές από τα μονοπάτια του Θανάτου. Η Τέχνη εξυψώνει πνευματικά και ψυχικά τον άνθρωπό οι εξαρτησιογόνες ουσίες τον καταρρακώνουν και σωματικά. Το γιγκ και το γιανγκ που διαφεντεύει διαχρονικά κάθε πτυχή της απτής πραγματικότητας εκκινώντας από το λευκό της ζωογόνου δύναμης που ορίζει τη γέννηση της ανθρώπινης ύπαρξης και απολήγοντας νομοτελειακά στο μαύρο του αφανισμού της, ισορροπεί αδιάκοπα επάνω στο λεπτό νήμα του χωροχρονικού συνεχές των αμέτρητων στιγμιότυπων και αναμνήσεων και της αέναης διελκυστίνδας μεταξύ της δημιουργίας και της ανύψωσης πνεύματος και ψυχής από τη μία πλευρά και της αποσύνθεσης και της εξαθλίωσης τους από την άλλη.

Σε αυτή την αέναη και αδιάκοπη πάλη του φωτεινού με το σκοτεινό, κάποιες φορές και για κάποιους ανθρώπους, το διάφανο φιλμ των λαμπερών αναμνήσεων θολώνει απρόσμενα από σκιές που φέροντας την απειλή θανάτου διασαλεύουν την ομαλή συνέχεια και καθιστούν επαπειλούμενη την ύπαρξή τους, αντικαθιστώντας την ελπίδα από την αγωνία και το όνειρο από τον εφιάλτη. Στην εκδήλωση ?Τέχνη και Απεξάρτηση? επιχειρείται να προσεγγιστεί, μέσα από ειδικούς του χώρου, το σημείο όπου κάποιες φορές διαθλάται το ομαλό συνεχές της ανθρώπινης ύπαρξης και στρεβλώνει η εικόνα της υπόστασής του, μέσα από το πρίσμα της Τέχνης και των διεξόδων που αυτή προσφέρει προκειμένου να γείρει και να κρατήσει την πλάστιγγα στο μέρος της δημιουργίας, του ονείρου και της ελπίδας δηλαδή της ίδιας της ζωής.

Παράλληλα, μέσα από ζωντανές μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν κάποια στιγμή στη ζωή τους στην αντίπερα όχθη και αντίκρισαν κατάματα τη θολή εικόνα ενός άλλου τους εαυτού, βιώνοντας τη ?σκοτεινή? εμπειρία της εξάρτησης, επιδιώκεται αποστασιοποιημένα και με το δέοντα σεβασμό, η μεταφορά στο κοινό της εσπερίδας της πραγματικής διάστασης αυτού του ευαίσθητου ζητήματος. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας της ειδικότητας "Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου" που ερμηνεύοντας επιλεγμένα θεατρικά αποσπάσματα θα ενδύσουν την εσπερίδα με την εικόνα, το χρώμα και τον ήχο που προσήκει στην περίσταση.

Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να σας δούμε την Τετάρτη 31-05-2017 στο Θέατρο του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Λεοντίδης Ευθύμιος

Δ/ντης Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας