ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ



GTranslate

Greek English

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέας Ιωνίας (Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, που αποστολή του έχει την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ενήλικες εκπαιδευόμενους, αποφοίτους της μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος μας είναι οι απόφοιτοί μας να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα και εφόδια, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις σύγχρονες εργασιακές προκλήσεις και να εξασφαλίσουν τα εχέγγυα για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική ανάπτυξη.

Μέσα από ένα «μπουκέτο» διάφορων ειδικοτήτων, που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη αγορά εργασίας, επιδιώκουμε την εξασφάλιση στους καταρτιζόμενους υψηλής ποιότητας προσόντων, με τη διδασκαλία επιστημονικών τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, καθώς και την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων για την εξασφάλιση ενός επιτυχημένου επαγγελματικού και προσωπικού μέλλοντος.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που αφορούν την τεχνολογία, την επικοινωνία, την οικονομία, την υγεία, τον τουρισμό, την καλλιτεχνία και την αισθητική, ευελπιστούμε να καλύψουμε όλες εκείνες τις μαθησιακές, επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, επιλέγοντας να συνεργαστούν μαζί μας σε επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επιδιώκοντας πάντοτε να επιλέγουμε το κατάλληλο, υψηλών προσόντων εκπαιδευτικό προσωπικό και εξασφαλίζοντας τα ανάλογα εκπαιδευτικά μέσα, αποσκοπούμε στην εξασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων για την απόκτηση εκείνων των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων, που θα υποστηρίξουν τον σημερινό εκπαιδευόμενο και αυριανό επαγγελματία σε μία σίγουρη, ελπιδοφόρα και διαρκώς εξελισσόμενη επαγγελματική πορεία.

Συνεπείς σε αυτή την οπτική προσδίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην πραγματοποίηση τόσο του μαθήματος της Πρακτικής Εφαρμογής της κάθε ειδικότητας, όσο και ιδιαίτερα στην εξασφάλιση των κατάλληλων όρων και των προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Πρακτικής Άσκησης σε σχετικές με την ειδικότητα επιχειρήσεις και οργανισμούς. Με τον τρόπο αυτό οι καταρτιζόμενοι μας, έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να απασχοληθούν αλλά και να εδραιωθούν στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον εφαρμόζοντας αποδοτικά όλες εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους.

Παράλληλα, ενισχύουμε την προοπτική της επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, μέσα από σχετικές με την κάθε ειδικότητα εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιστημονικούς και επαγγελματικούς χώρους αλλά και εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας, όπως οι ημέρες καριέρας που σκοπό έχουν την πρώτη επαφή του καταρτιζόμενου με φορείς από την τοπική και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Ολοκληρώνοντας, αυτή τη σύντομη διαδικτυακή επικοινωνία, άφησα τελευταίο, γιατί τον θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό, τον ανθρώπινο παράγοντα στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας. Είναι εκείνο το βασικό συστατικό που το θεωρούμε τον ακρογωνιαίο λίθο σε μία επιτυχημένη εκπαιδευτική διαδικασία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, «παντρεύοντάς» το κατάλληλα με όλα όσα προανέφερα, είναι εκείνο που θα κάνει την διαφορά ανάμεσα σε μία τυπική κατάρτιση και σε μία αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία, που ελπίζουμε να ζήσεις και εσύ όπως και χιλιάδες άλλοι απόφοιτοί μας από αυτό το ιστορικό Δημόσιο ΙΕΚ της Νέας Ιωνίας, με τη μακρόχρονη πορεία στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σε περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας, να μας γνωρίσεις από κοντά…

Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας

Δρ. Λεοντίδης Σ. Ευθύμιος