Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Την Πέμπτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των καταρτιζομένων του τμήματος "Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών" στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, συνεδεία του εκπαιδευτή τους κου Γκολώνη Χρύσανθου. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου αιώνα. Οι περισσότερες από τις κατασκευάστριες εταιρείες δεν υφίστανται πλέον.

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης,  ήταν οι μαθητές να δουν την εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο του αυτοκινήτου όσον αφορά την μηχανική (παρατηρήθηκαν οχήματα που η μετάδοση της κίνησης από τον κινητήρα στους τροχούς δινόταν με τη βοήθεια αλυσίδας, υπήρχαν κινητήρες μεγάλου κυβισμού 15.000cm3 οι οποίοι είχαν ισχύ 90HP)) , τη σχεδίαση (υπήρχαν οχήματα που η σχεδίαση της καμπίνας του οχήματος στηριζόταν στην αρχιτεκτονική της καμπίνας άμαξας αλόγου) και τη συντήρηση των οχημάτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.

 

2η εθελοντική αιμοδοσία

Την Πέμπτη 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 2η εθελοντική αιμοδοσία των σπουδαστών του ΙΕΚ μας. Η διοίκηση και το προσωπικό του ΙΕΚ τους ευχαριστούμε θερμά, για ακόμα μία φορά, για την έμπρακτη εκδήλωση της κοινωνικής ευαισθησίας τους.

Read more: 2η εθελοντική αιμοδοσία

Ευχαριστήριο

Την Παρασκευή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την εθελοντική ανθρωπιστική δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου". Η Διοίκηση και το προσωπικό του ΙΕΚ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον κο Βάσο Βογιατζόγλου, παιδίατρο και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, για την συμμετοχή του και την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του, όσο και τους σπουδαστές του ΙΕΚ που παραυρέθηκαν στην εκδήλωση.

Read more: Ευχαριστήριο

Ανθρωπισμός και Εθελοντισμός: Γιατροί του Κόσμου

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με εθελοντικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, το ΙΕΚ Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την εθελοντική ανθρωπιστική δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου".
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, στο Θεάτρο του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του ΙΕΚ Νεάς Ιωνίας σε ώρα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα μιλήσει ο Παιδίατρος κ. Βάσος Βογιατζόγλου.
Στο πλαίσιο της δράσης μας αυτής, και μέχρι την πραγματοποίησή της, σας καλούμε να συμμετέχετε στη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα παραδοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου την ημέρα της εκδήλωσης.
Τα τρόφιμα θα συλλέγονται στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας (καθημερινά 15:00 - 21:00).

Read more: Ανθρωπισμός και Εθελοντισμός: Γιατροί του Κόσμου

Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο και στο σπίτι

Ενημερωθείτε από την πρόσκληση.

Page 1 of 2