ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ



GTranslate

Greek English

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα παρακάτω ΦΕΚ σχετικά με την επανέναρξη της διά ζώσης κατάρτισης εργαστηριακών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης και την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για την επαναλειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

ΦΕΚ 1903/13-5-2021
ΦΕΚ 1944/13-5-2021
ΦΕΚ 2017/15-5-2021

Σχετικά με τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 εφιστούμε την προσοχή στους καταρτιζόμενους που θα παρακολουθήσουν δια ζώσης εργαστηριακά μαθήματα, εκπαιδευτές που θα διδάξουν δια ζώσης εργαστηριακά μαθήματα, πρακτικά ασκούμενους, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των ΙΕΚ.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, γίνεται δωρεάν μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test). Ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά κάθε εβδομάδα, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην εκπαιδευτική ή εργαστηριακή δομή ή τον φορέα διενέργειας της πρακτικής άσκησης.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Οι καταρτιζόμενοι που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α ή Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) που προμηθεύονται με ίδια έξοδα.