Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την προώθηση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας οργανώνει δραστηριότητες που άπτονται του χώρου της Yποκριτικής Tέχνης.

Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές εμπειρίες, με διαφορετικά κίνητρα για την τέχνη του Θεάτρου, συναντώνται σε αυτή τη δράση, στη θεατρική σκηνή του ΔΙΕΚ Ν. Ιωνίας, έχοντας διαφορετικές προσδοκίες για το «τι είναι Θέατρο». Βασικός στόχος είναι να αναζητηθεί και να προσδιοριστεί ένα κοινός τόπος έμπνευσης που θα κινητοποιήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν, να απελευθερωθούν, να ξαφνιαστούν από τις δυνατότητες τους και να αγαπήσουν το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς.

Με αφορμή αυτή τη δραστηριότητα, το Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 23/12 στις 18:00, σε όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό, θεατρικό και κινηματογραφικό χώρο, που υπηρετούν την Υποκριτική Τέχνη, για να εμπλακούν σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μαζί τους.

Έλα στο φως, παίζω θα δεις,
είμαι σοφός μην απορείς.

Μάνος Χατζιδάκις - Ο ηθοποιός - 1962

ΟΤΑΝ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την προώθηση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας οργανώνει δραστηριότητες που άπτονται του χώρου της αισθητικής και του επαγγελματικού μακιγιάζ.

Για το σκοπό αυτό ανοίγει τις πύλες του στην τοπική κοινωνία για να αποδώσει φόρο τιμής στη σύγχρονη σπουδάστρια, εργαζόμενη, μητέρα και σύζυγο που πάνω από όλα δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι γυναίκα. Με γνώμονα αυτή την επιδίωξη οι σπουδάστριες του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας μαζί με τους εκπαιδευτές τους θα προσφέρουν τις γνώσεις, τις μεθόδους και τις συμβουλές τους την Τετάρτη 21/12 και την Πέμπτη 22/12 στα εργαστήρια αισθητικής και στις εγκαταστάσεις του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας, με σκοπό να «καλύψουν» με την αισθητική τους «ματιά» και παρέμβαση την ανάγκη και το δικαίωμα κάθε γυναίκας σε μία καλαίσθητη εμφάνιση.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας από τις 15:00 ? 19:00.

Δελτίο τύπου του Ο.Α.Ε.Δ. - Σπουδαστές ΙΕΚ και ιδιότητα ανέργου

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου του Ο.Α.Ε.Δ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CIDESCO

 

Τα τμήματα της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας συμμετείχαν και παρακολούθησαν το 39ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής ? Υγείας ? Ομορφιάς ? Εναλλακτικών Μεθόδων της CIDESCO με θέμα:

«Η πρόληψη και η φύση χαρίζουν Υγεία και Ομορφιά».

Την αποστολή συνόδευσαν οι κυρίες Κουκουλά Μαρίνα, Κανελλοπούλου Βασιλική και Βολτέα Δήμητρα, εκπαιδεύτριες του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:

  • τα νέα δεδομένα στην πρόληψη των καρδιοαγγειακών παθήσεων, από το Δ/ντή Καρδιολογίας του ΙΑΣΩ GENERAL Δρ. Παπαμιχαήλ Ανδρέα, επίτιμο μέλος της CIDESCO.
  • τις καινοτόμες τεχνικές μάλαξης, που αφορούν το lifting προσώπου και ματιών από την Elena Zemkova, καθηγήτρια ειδικών μασάζ προσώπου ? σώματος από τη Ρωσία.
  • τα υλικά, τα εργαλεία και τις τεχνικές νυφικού μακιγιάζ και body? painting.
  • όλα τα σύγχρονα προϊόντα μακιγιάζ και ομοιοπλαστικής από την Έκθεση που διοργάνωσαν εκθέτες -  μέλη του Συνεδρίου.

Καθώς η CIDESCO είναι μια Παγκόσμια Ομοσπονδία Αισθητικής ? Κοσμετολογίας ? Υγείας ? Ευεξίας με έδρα τη Ζυρίχη, 38 χώρες κράτη ? μέλη και 70 χρόνια Δράσης και Προσφοράς, ήταν πολύ σημαντικό για τους σπουδαστές μας να έρθουν σε επαφή με ειδικούς του χώρου του επαγγελματικού μακιγιάζ και της αισθητικής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, απονεμήθηκε στους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας βεβαίωση συμμετοχής ?Certificate of Participation? από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της CIDESCO στην Ελλάδα κα. Ηρώ Κορωναίου.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την κα Κορωναίου για την ευκαιρία της συμμετοχής των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας στο Συνέδριο.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2016

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2016. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. διευκρινίζεται ότι: «Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. στην 1η εξεταστική περίοδο 2016, έχουν οι απόφοιτοι παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ. (πριν τον Ν. 4186/2013), οι οποίοι έλαβαν την προβλεπόμενη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.)».

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση.

Page 8 of 13